Udgivet ons d. 20. mar 2019, kl. 08:00

Gaver til påske

For nogle år siden talte jeg med en flok børn i en kirke-børneklub om påske og hvad det er. Der blev lidt stille, da jeg sagde, at i kirken er påsken en større højtid end jul. Så var der en af børnene, som fik en lys idé og sagde: ”Hvis påske er vigtigere end jul, så skal vi også have påske-gaver”. Jeg sagde, at han havde min opbakning til at forsøge at overtale sine forældre…

Vi er i fastetiden nu, hvor vi gør os klar til at fejre påske. Det er den største højtid, så derfor er der i kirken sat ca. 2 måneder af til at forberede sig. Ikke med pynt og indkøb og alt det andet, som vi gør op til jul. Men sindets forberedelse til at markere påsken som noget særligt.

Det er på en måde underligt, at korset er blevet symbolet for den kristne tro. For man brugte kors til at ydmyge og henrette forbrydere. Men midt i det barske kors-tegn skjuler sig verdens vigtigste budskab til mennesker. I Bibelen siges det på denne måde: ”Kristus elskede os og gav sig selv hen for os som en GAVE.”

Der var intet tilfældigt ved det, der skete på korset. Alt gik efter planen. Myndighederne troede, at de endelig havde fået Jesus ned med nakken. Men de tog fejl. Ved at henrette Jesus ydede de - på en modsat måde - deres lille bidrag til at Gud kunne forære mennesker den største gave af alle: Sig selv.

Det er påskens under: At Gud er gaven til os. Jesus elsker ethvert menneske 100 ud af 100 – med en perfekt kærlighed. Derfor gik han hele vejen gennem lidelse og død og gav sig selv som en gave til mennesker.

Hvad betyder det i vores liv? Og hvordan kan vi forberede os til at sige Gud tak for den kæmpestore gave? Kig forbi ved en af gudstjenesterne inden påske og hør mere.

René V. Jensen, sognepræst