Udgivet ons d. 3. apr 2019, kl. 08:00

En tanke ved Nøvling kirkes 100 års jubilæum

Det var en festlig fejring af Nøvling kirkes 100 års jubilæum søndag den 17. marts. Biskoppens gode prædiken, menighedssang, altergang, kirkeband og børnekor gav os en gudstjeneste, som viser, at der stadig er liv i den gamle kirke.

Ved festmiddagen bagefter fortalte Peder Andersen på en interessant måde om flytningen af Nøvlings kirke til dens nuværende placering. Dermed kunne kirken være en solid bygning, placeret mellem Nøvling og Skibbild, som voksede efter, at banen og stationen var anlagt. Kirken skulle være midt iblandt sognets mennesker.

Jeg sad og fik en tanke. Naturligvis har der været snakket en del år om at bygge den nuværende Nøvling kirke. Men de største beslutninger blev taget og arbejdet iværksat, mens 1. verdenskrig rasede i Europa. Det er tankevækkende!

Der var nok at være bekymret for. Det gik forfærdeligt til i skyttegravene i Europa. Ville Danmark kunne blive ved med at holde sig ude af krigen.

Mens der var nok at være bekymret over, besluttede folk at bygge en ny kirke i sognet. De byggede noget, der skulle stå som et godt og nødvendigt hus for sognets mennesker i glæde og sorg i de kommende mange, mange år.

Det synes jeg, vi skal lære noget af. Der er nok, vi kan blive bekymret over i verden. Men det må ikke få os til at gå i stå og være passive i forhold til fremtiden. Vi må – som folk i Nøvling for godt 100 år siden – have tro, klarsyn, vilje og sammenhængskraft til at opbygge det, som vi, vore børn og kommende slægter kan nyde godt af.

Asger Grove Korsholm