Udgivet ons d. 22. maj 2019, kl. 08:00

”Der er mere mellem himmel og jord”

Det siges af mange i forskellige situationer. Ofte når vi oplever noget uforklarligt, hvis vi får hjælp fra uventet side, eller vi oplever særlig trøst eller hjælp i en svær situation.

I Kristelig dagblad d. 15. maj  kunne man læse et boguddrag, hvor der bl.a. står.

”Der er brug for et opgør med psykologer og psykiateres verdslige evangelium om, at man bærer ansvaret for egen lykke. Kristendommen siger det stik modsatte, og man kan med fordel lære af de erfaringer, som personligheder som Lars Mikkelsen og Brian Holm har gjort”.

Skuespilleren Lars Mikkelsen blev under forberedelserne til optagelsen af ”Herrens Veje” meget påvirket af samtalerne med de forskellige præster, hvilket resulterede i, at han til sidst bad om at blive døbt. På trods af opvæksten i et kommunistisk hjem havde noget i ham siden drengeårene hele tiden ønsket at tro.

Cykelrytteren Brian Holm havde også en oplevelse af ”Mere mellem himmel og jord”. Han fandt sin kæreste liggende livløs i deres lejlighed. Da han ventede på gangen på hospitalet, bad han for første gang en slags bøn til Gud, og lovede, at han ville gå i kirke resten af sit liv, hvis bare han kunne få hende tilbage. Kæresten overlevede og Brian Holm fortæller selv, at han siden har gået jævnligt i kirke, hvor han finder en særlig ro, som han ikke finder andre steder.

Når man i disse dage vandrer i skoven, kigger ud på de dejlige grønne marker og bøgetræerne, ja så må man også med Lars Busk Sørensen sige:

Små bitte dråber af glæde

Hænger i græsset. Vi tror,

det er Guds vilje at træde

ud på den hellige jord.

Her på den dugvåde klode,

Gud i sin glæde har skabt,

Vil vi i dag kun det gode.

Mørket i verden har tabt.

Anna Nees