Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Af sognepræst Christoffer Olesen

Af sognepræst Christoffer Olesen
Udgivet ons d. 29. maj 2019, kl. 08:00
Kirkenyt

Så er der valg.

Det er svært at læse en avis eller tænde fjernsynet, uden der bliver vist en helt masse tal og statistikker og prognoser. 5 milliarder her, 69 milliarder der. Så mange arbejdspladser her og endnu flere arbejdspladser der. Op med skatten, ned med skatten eller nulvækst. Politikkerne er godt i gang med valgkampen, og der konkurreres i at kunne opfylde vores ønsker. Det er godt, at vi har gode og kompetente ledere i vores land. Det er godt, at der er nogen, der stiller sig op og tænker planer for vores land. Det er jeg taknemlig for, for de får virkeligt nogle huk en gang imellem, og de bruger mange, mange timers arbejde på det.   

Det er for mig helt uoverskueligt hvilke konsekvenser mange af beslutningerne får. Jeg aner ikke, hvad der sker, hvis vi nedlægger regionerne igen. Nogen siger det er godt, andre siger det er dårligt. Jeg kan slet ikke overskue, hvad det betyder, hvis privathospitalerne skal til at tage flere patienter fra de offentlige. Nogen siger det er godt, andre siger det er dårligt.  Sådan kunne jeg blive ved med store spørgsmål om vores lands fremtid, som jeg simpelthen har for lidt indsigt eller forståelse for at begribe. 

Hvad er da et menneske? Men der er dog ting, som jeg godt kan forstå. Og der er ting, som jeg synes er åbenlyst forkert. Det gælder især den måde, hvorpå mennesker blive omtalt. For politik og valget er jo til for menneskers skyld og ikke omvendt. Den nye tone, der er kommet, hvor mennesker omtales som affald, tabere, og mindre værd kan jeg ikke lade stå uimodsagt. Bag alle statistikker og tal, der gemmer der sig enkelte mennesker. Selv bag kriminalstatistikker og arbejdsløsstatistikker. Bag hvert tal er et menneske, og hvert et menneske er helt unikt. Hvert menneske er skabt og elsket af Gud. I påsken har vi fejret det fantastiske, at Jesus gav sit liv på korset for os mennesker. Det gjorde han ud af kærlighed. Fordi han elsker mennesker og vil have fællesskab med dem. Han vil ikke, at et eneste menneske skal leve uden hans nærvær og kærlighed. Sådan skal vi se på mennesker og sådan skal vi omtale mennesker, som elsket og værdifulde. Så værdifulde at Jesus gik i døden for dem. Det kan man aldrig omtale som affald!

Sognepræst Christoffer Olesen