Udgivet ons d. 5. jun 2019, kl. 08:00

En god påmindelse

Af og til skal der ryddes op her og der. Men det kan godt tage noget tid. For når man rydder op, dukker der minder frem. Hvis man rydder op i sine fotos, kan det tage lang tid, for man kommer til at tænke tilbage: ’Det var en god tur’ – ’Dét sted var noget helt særligt’.

Eller når man rydder op i gamle papirer eller gamle mails. Så kan man pludselig blive mindet om noget vigtigt, man ikke havde tænkt på længe.

I den kommende weekend fejrer vi pinse. Det bliver fejret over 2 dage, og indtil for 250 år siden var der endda også en 3. pinsedag. Pinsen er en stor og festlig begivenhed i kirken. Hvad fejrer vi? Vi fejrer, at Gud har sendt sin Ånd til os – og stadig gør det.

Guds Ånd har flere opgaver – en af de vigtige er at minde os om gode ting. På søndag ved gudstjenesterne siges det således: Jesus siger: ’Helligånden, som Faderen vil sende i mit navn, skal minde jer om alt, hvad jeg har sagt til jer.’

Jesus talte til mennesker for 2000 år siden. Man kunne høre hans stemme, mens han talte, og senere blev det skrevet ned i Bibelens skrifter. Helligåndens opgave er at gøre ordene fra Jesus levende for os i dag. Så vi bliver mindet om det, Jesus har sagt. Og så det bliver til gode ord ind i vores liv.

Pinsen bringer ikke en masse nyt til os. Men højtiden minder os om det, Jesus har sagt. Og gør det nyt og levende og relevant i forhold til det liv, vi lever.

Prøv selv at give det en chance. Der er muligheder ved gudstjenesterne både søndag og mandag. Glædelig pinse.

René V. Jensen, sognepræst