Udgivet ons d. 7. aug 2019, kl. 00:00

”Hvor er min oplader?”

Det er næsten ved at være sådan, at hvis man vækker en person om natten, kan vedkommende fortælle hvor opladerne er til personens mobil og Ipad. Og lur mig, om der ikke er blevet kørt mange ekstra-kilometer tilbage til sommerhus eller feriested for at få den glemte oplader med sig hjem. Vi er afhængige af, at der er strøm på vores mobil, og derfor er opladeren så vigtig for os.

”Hvor er din oplader?” – og inden du kommer for hurtigt i gang med at tænke, så vil jeg sige, at jeg ikke tænker på den til de elektroniske genstande. Nej, hvor er opladeren til dit LIV? Det er næsten tragikomisk, at vi alle har så godt styr på vores elektroniske opladere, mens flere og flere af os oplever at vores egne batterier drænes for strøm. For hvordan oplades vi? Hvordan får vi fornyede kræfter til hverdagen, arbejdet og alle de gøremål, der fylder vores liv.

Mange af os kan have perioder, hvor vi tænker at ”opladningen” ikke er nødvendig – eller vi har svært ved at se muligheden for blive opladet. Og så tænker vi, at det går nok. Men det gør det ikke! Vi bliver ramt, og må finde ud af, hvordan opladningen skal være i vores liv. Sognepræst Lotte Lyngby har to gange været ramt og sygemeldt med stress, og hun har bla. skrevet bogen ”Kære Martha – ord om Gud til et liv med stress”. Deri kigger hun på Jesu liv og finder ud af, at Jesus hjalp ikke alle, han hvilede sig og han gjorde ikke alle tilpas. Hun konkluderer så, at når dette er tilfældet for Jesus – hvordan skal vi små mennesker så tro, at vi fx kan klare os uden hvile?

Guds ord til os er fyldt med opladningsmuligheder. Ja, idet vi er skabte af Gud i kærlighed er hans kærlighed til os en uudtømmelig kilde. Eller som der står på en gammel gravsten ved Engbjerg kirke ved Harboøre: ”Kærligheden oplades aldrig”. Guds kærlighed til os hører aldrig op – og vi må specielt i pressede situationer føle os elskede og vide, at vores utilstrækkelighed er ligegyldig for ham.

Så tænk lige igen over hvor din oplader – altså LIVS-oplader - er!

Kirke- og kulturmedarbejder Lene H. Hansen