Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Af sognepræst og provst Carsten Hoffmann

Af sognepræst og provst Carsten Hoffmann
Udgivet ons d. 22. jan 2020, kl. 00:00
Kirkenyt

I øjeblikket ingen forbindelse …

Vi har nok alle oplevet det at ringe til en mobiltelefon og så høre en myndig kvindestemme sige: ”Der er i øjeblikket ingen forbindelse til telefonen”.

Selvom det er træls at få den telefonbesked, hvis der er én, man gerne vil have en snak med, så ved vi jo godt, at det er sundt for os alle sammen engang imellem at slukke mobilen og give sig selv lov til at være lidt off-line.

Men der er én, som træffes hele tiden, døgnet rundt, som det er sundt for os at have jævnlig forbindelse med. Gud må vi nemlig altid ”ringe op” ved at bede til ham. Han har altid træffetid. Han er aldrig off-line. Når vi beder til Gud, får vi ikke en telefonsvarer eller besked om, at der i øjeblikket ingen forbindelse er. Indrømmet: Sådan kan det godt nogen gange føles. Af og til kan vi have fornemmelsen af, at der ikke er nogen i den anden ende af røret, når vi beder til Gud. Ikke desto mindre er det billede, der tegnes af Gud i Ny Testamente, at Han altid lytter, også når vi ikke føler det. Ligesom vi ved, at solen er der også selvom den har været skjult af regnskyer de sidste mange måneder, sådan må vi også stole på, at Gud hører os, selvom vi ikke altid oplever det sådan.

I virkeligheden er det jo egentlig meget befriende: Det betyder jo, at vi ikke behøver at gøre indtryk på Gud, for at han vil høre på os. Vi behøver ikke have en bestemt ”åndelig temperatur” eller tro på en bestemt måde, for at han vil lytte. Vi skal ikke være syndfri, før han vil i samtale med os. Vi behøver ikke at bede på en bestemt from måde. Der er med andre ord fri adgang og fuld ytringsfrihed!

Tænk, hvis vi først måtte bede til Gud, når vi var, som vi burde være. Så ville virkelig mange af os få beskeden: ”Der er i øjeblikket ingen forbindelse”.

Nej, det vidunderlige ved Biblens tale om bøn er, at Jesus selv siger, at ”den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort”. (Joh 6,37). Hold fast ved det løfte og gør endeligt flittigt brug af den åbne linje til Livets Gud!

 

Sognepræst og provst Carsten Hoffmann