Udgivet ons d. 1. apr 2020, kl. 00:00

Det første møde…

For ikke så længe siden fik jeg lov at introducere en besøgsvært for sin nye besøgsven. Det er nyt for mig, at være koordinator for besøgstjenesten, og det blev faktisk lidt særligt at opleve to menneskers allerførste møde med hinanden. Det var bestemt også stort for besøgsværten, der havde klædt sig ekstra fint på og serverede lækkerier, og var den perfekte vært. Og mon ikke, der fløj en sommerfugl eller to rundt i besøgsvennens mave, for hvordan ville det nu gå? Og var det hele nu også en god idé? Og hvad ville værten tænke?

Det første møde er så afgørende for os. Vi husker nok allesammen forskellige situationer, hvor det var ekstra vigtigt. Desværre viser undersøgelser, at vi danner et indtryk af hinanden på mindre end et halvt minut! Og at førstehåndsindtrykket er virkelig svært at ændre igen, medmindre vi bevidst arbejder på det… Tænk vi kun giver hinanden 30 sekunder!! Og det gælder også kontakt over de sociale medier!

Forleden fortalte jeg konfirmanderne om Zakæus’ første møde med Jesus. Jeg har svært ved at forestille mig, at Jesus ikke vidste, hvor forhadt Zakæus var af sine landsmænd. Alligevel eller sikkert netop derfor vælger Jesus at møde Zakæus og give ham sin tid og sit venskab. Zakæus får mod til at sige fra og gøre alting godt igen. Vi hører ikke mere om Zakæus, men vi kan forestille os, at hans liv ændres for altid efter mødet med Jesus.

Jesus er klar til at møde os hver eneste dag - åben og uden forbehold…

Lad os også forsøge at møde hinanden åbne og tillidsfulde og lad os give hinanden mere end ½ minut af vores tid.

Britta Vig Carlsen, kirke- og kulturmedarbejder

Kategorier Kirkenyt