Udgivet af Britta Carlsen, ons d. 27. maj 2020, kl. 00:00

Vilde vidunderlige Gud

af Christoffer Olesen

Jeg har altid godt kunne lide at se naturprogrammer.  Den Blå Planet fra BBC, der kom for nogle år siden, havde nogle helt fantastiske og fuldstændig utrolig flotte billeder. Man kan blive helt betaget af al den storhed og skønhed, der er i naturen. Så kom der et program om Danmarks natur – Vilde vidunderlige Danmark. Jeg havde ikke troet, at det på nogen måde kunne måle sig med naturen i den store verden. Vi har ingen bjerge, ingen store vandfald, ikke store rovdyr eller kæmpetræer. Jeg må dog sige, at jeg var både godt underholdt og meget imponeret af de flotte billeder og den faktisk ret storslåede natur, vi har herhjemme. Selvom jeg troede, at jeg var ret godt kendt med den danske natu,r viste det sig, at der faktisk gemte sig rigtig meget under overfladen, som jeg slet ikke kendte til. Jeg havde i virkeligheden slet ikke så stor kendskab til Danmarks natur, som jeg troede, og den viste sig at være langt smukkere og mere storslået end først antaget.

Tænk en gang, hvis man kunne lave et lignende program om kirken og kristendommen. Hvis man igennem en række udsendelser kunne dykke ned i troens store verden og gå i dybden med de mange aspekter, kristendommen indeholder. Troens verden kan man måske tro, man kender og har styr på, men man kan blive overrasket og forundret over den igen og igen. I Danmark har vi grundlæggende ret stor kendskab til kirken og kristendommen, men måske forhindre det os i rigtigt at gå i dybden med det. Mit håb er, at vi må genopdage Guds storhed, at vi må finde tid til at gå i dybden og måske finde nye ting frem i troen, som vi hidtil ikke havde opdaget. Kirken har en kæmpe lang historie og tradition og der ligger masser af guld, der venter på at blive opdaget. Jeg håber, at vi i kirken kan både vise og fortælle om den vilde vidunderlige Gud, som man igen og igen kan blive forundret og overrasket over.