Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lidt om fællesskab

Lidt om fællesskab
Udgivet af Britta Carlsen, ons d. 24. jun 2020, kl. 00:00
Kirkenyt

Lidt om fællesskab af Christoffer Olesen

I den sidste tid har der været meget fokus på fællesskab, eller rettere sagt fokus på manglen på fællesskab. Vi skal holde afstand, vi skal ikke samles for mange, ikke for længe og ikke på bestemte steder. Det står helt tydeligt, hvor vigtigt fællesskab er for os mennesker, hvor meget vi har brug for det. Det kan se helt forskelligt ud, hvordan vi nyder fællesskab med andre, men fælles er det, at vi alle har brug for det på en eller anden måde. På engelsk siger man ”No man is an island” – intet menneske er en ø. Ingen er bare helt sig selv uden indflydelse på andre. Vi hører alle til i et fællesskab. Vi har alle et ansvar for hinanden, for det vi hver især gør påvirker andre end os selv.

En dansk teolog, K.E. Løgstrup, skrev: når du møder et andet menneske, får du et lille stykke af det menneskes liv i din hånd. Han skriver også her om det ansvar, vi har for hinanden - dem du går i skole med, dem du arbejder med, dem du bor med eller ved siden af, dem du møder i din daglig dag. Du har et lille stykke af hver af deres liv i din hånd. Du kan vælge at opbygge det, at styrke det ved at tale godt om andre mennesker, ved at hjælpe dem, ved at hilse på dem eller smile til dem, ved at bærer deres tunge indkøbsposer ud til bilen eller på mange andre måder. Men du kan også vælge at ødelægge det andet menneskes liv lidt efter lidt ved at bagtale dem, ignorere dem, holde dem udenfor eller vende den kolde skulder til, når de har brug for hjælp.

Det vi gør nu gør en forskel, har vi hørt i radio og tv den sidste tid. Det gælder også for fællesskabet. Det du gør, når du møder et andet menneske, gør en forskel i deres liv. Vi kan opbygge hinanden og opbygge det lokale fællesskab, eller vi kan skabe skel og rive hinanden ned. Det vi gør, gør en forskel.