Udgivet af Britta Carlsen, ons d. 5. aug 2020, kl. 00:00

”Husk, at få roden med”

Ifølge kalenderen er sommeren nu snart ovre. I år har været lidt anderledes, da ferien måske blev brugt på en anden måde end først tiltænkt. Nogle har måttet aflyse det ellers planlagte, og i stedet holde ferie hjemme med flere restriktioner.

Dog er der også flere ting, der stadig har været, som det plejer. Ukrudtet i haven har igen vundet sit indpas, og mange har kæmpet for at holde det nede.

Jeg husker fra min barndom, når vi skulle hjælpe til med at luge i jordbærrækkerne, var det særligt vigtigt, at vi fik roden med. Hvis ikke kom ukrudtet jo hurtigt igen. Det sidder stadig i mig, når jeg nu luger i mine egne jordbær og køkkenhave, at jeg skal huske at få roden med.

Men til trods for, at man synes, at man har fået hevet det hele op, skal ukrudtet desværre nok finde vej igen. Så kan det overhovedet svare sig at bruge al den energi på at fjerne det?

Ja, for hvis vi bare lader det stå, vil det brede sig og tage lyset og luften fra alt det det gode i livet; såsom eksempelvis kærligheden til Gud og vores medmennesker.

Billedligt set, kan vi sammenligne vores liv med en køkkenhave. Vores liv vil både være fyldt med flotte blomster, gode frugter og grønt – men også ukrudt i dens mange afskygninger. Livet er, som vi ved, både godt og ondt. Vi har brug for Gud og hinanden for at holde fokus på det gode, og få det onde skubbet til side; ligesom vi forsøger at holde ukrudtet væk fra haven.

Det virker mere overskueligt at have en at luge sammen med, så man i fællesskab kan få fjernet noget af ukrudtet. Selvom man aldrig helt kan udrydde det onde – så må vi dog alligevel forsøge at få det gode til at fylde og blomstre. Vi må, i samspil med Gud, være hinandens såkaldte ”ukrudtsbekæmpere.”

For ukrudtet vil desværre altid være i vores liv. Det må vi affinde os med – indtil vi en dag kan leve på den nye jord, som jeg tænker må være helt ukrudtsfri. Sikke et vidunderligt syn og ekstraordinære smagsoplevelser der venter os, og så endda blot til at nyde uden først at skulle yde.

… Så kan vi godt smide hakken, Roundup og ukrudtsbrænderen langt væk!

Af: Kirkemusiker Ditte Dines Mikkelsen