Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

I Guds hænder

I Guds hænder
Udgivet fre d. 30. okt 2020, kl. 09:54
Kirkenyt

”Kirkeklumme” af Helle Kvist Højmose, Nøvling

 I Guds hænder 

 Der er mange ting i livet som jeg er taknemmelig for. Familien, at leve i Danmark, efterårets smukke farver, venner, en solstråle, dejlige mennesker omkring mig og meget mere.  

Samtidig er der også tidspunkter, hvor jeg er bekymret, har mange tanker, og hvor jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op og hvilken vej, jeg skal gå. Hvor tingene ikke lykkes, hvor prioriteringerne er svære, hvor sorg og afmagt river i mig.  

Ja livet leves, vist for alle, på godt og ondt. Men midt i livet med alt det der frustrerer og alt det, der gør mig taknemmelig. Så er en af de største gaver og glæder for mig, at jeg har et sted, hvor jeg kan komme med alt det, som fylder mig. Det sted er Gud. Det er et frirum for mig, som jeg har lyst til, at alle kunne opleve.  

I en sang, som jeg har kendt i mange år, synger man: ”Læg nu alt i Jesu hænder”, og lige nøjagtig det, at jeg kan lægge mit liv, min familie, min fremtid, mine tanker, min glæde, min sorg, mine medmennesker i Guds hænder, er så stor en gave. Det en øvelse, og noget jeg ofte skal mindes om i hverdagen. At når jeg har gjort det, så godt jeg kan og synes, nu kan jeg ikke gøre mere, så er der alligevel én ting mere, nemlig at lægge det i Guds hænder og tro på, at så hjælper han med at tage over, når vi ikke selv kan mere. Den lettelse jeg kan føle, når jeg ikke bærer magtesløsheden, mine fejltagelser og bekymringer alene, den er for mig enorm stor og giver mig ofte mod på ny. 

Så kære medmenneske, vi har hænder for at bruge dem, det samme har Gud.