Udgivet man d. 28. dec 2020, kl. 00:00

Noget helt nyt

Det gamle år kører på næstsidste vers. Der kan snart ikke tilføjes mere, og det er tid til at gøre status. Hvilke oplevelser var noget helt særligt? Hvad gik ikke så godt? Hvornår toppede højdepunkterne i 2020? På hvilke tidspunkter blev det tydeligt, at vi ikke kan leve et perfekt liv?

Når vi standser op, giver det mulighed for at reflektere og overveje og lære.

 Og lige derefter begynder det nye år. Nyt og frisk. Som en ny mobil, der bliver pakket ud. Som en frisk avis, der foldes ud for første gang. Som en ny pakke kaffe, der åbnes og duften breder sig i rummet.

 Hos Gud får vi altid lov til at begynde på en frisk. Det er noget ganske særligt. Et sted i Bibelen siges det: ”Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!” Det kunne jo passe fint til en nytårsaften og nytårsmorgen. Men det er sagt om en person, som er Guds barn og har Jesus som sin Herre. For lige inden siges det: ”Er nogen i Kristus, er han en ny skabning.”

 Når man er en del af Guds familie, har man lov til at lægge det gamle bag sig. Tilgivelse betyder, at noget er fjernet og glemt. Det bliver ikke fundet frem igen. Som kristen er man ren og renset af Gud. Og får lov til at leve som en ny skabning.

 Det gamle år er forbi. Det gamle liv slæber vi med os. For vi kan godt huske vores fejl og svigt i 2020 og tidligere år. Men hos Gud kan vi få en ny start. Også i 2021.

 Den 1. januar kan man være med til gudstjeneste. Hvis man ikke orker dét, kan man finde ro for sig selv og bede Fadervor stille og roligt. Og på den måde lægge det nye liv i Guds hånd og begynde på en frisk.

 Fader vor, du som er i himlene.

Helliget blive dit navn,

komme dit rige.

Ske din vilje som i Himlen,

således også på jorden.

Giv os i dag vort daglige brød,

og forlad os vor skyld

som også vi forlader vore skyldnere.

Led os ikke ind i fristelse,

men fri os fra det onde.

For dit er riget og magten

og æren i evighed.

Amen

 

Godt nytår.

Venlig hilsen

René V. Jensen, sognepræst

Kategorier Kirkenyt