Udgivet ons d. 13. jan 2021, kl. 00:00

Flyt dit fokus – hokus pokus!

Når vi står over for nye begyndelser – som fx efter en ferie eller efter nytår, har vi det med at ønske os store forandringer. Som med et trylleslag – hokus pokus – har vi det med at tro, at vi kan tabe 20 kg. eller pludselig løbe 10 km. uden problemer. Heldigvis opdager vi ret hurtigt, at så drastiske forandringer ikke er mulige, og vi kommer tilbage til vores dagligdag og vante gænge.

Men når dagligdagen indfinder sig, kan vi opleve, at vores fokus af og til bliver vores egen navle. Små irritationer bliver store, kollegaens skæve kommentar er helt sikkert rettet mod mig, min tøjstil er kedelig, de andres hjem er pænere end mit, og I kan selv fortsætte… Det dræner os for energi, og hvis man helt bogstaveligt skal kigge på sin egen navle, så er hovedet helt bøjet, og man ser ikke andet omkring sig.

Løfter man derimod hovedet og får fokus væk fra navlen, så kan der faktisk ske magiske forandringer. Hvis man prøver at glemme sig selv og i stedet gøre noget for andre, så kan man med et trylleslag – hokus pokus – mærke at energien og glæden fylder en, og man glemmer lidt, hvad der sker i ens egen navle… Helt konkret kunne man sende en sms til en, man ikke har skrevet til længe, bage nogle boller og putte nogle stykker i en pose og hænge på naboens dør, arrangere en gåtur med en ven, klippe en vittighedstegning ud af en avis og lægge den på kollegaens skrivebord, høre et familiemedlem om man ikke i fællesskab skulle få ordnet haven osv.

Jesus kendte ikke til at kigge i sin egen navle – tværtimod! Alt, hvad han sagde og gjorde, var til andre menneskers bedste. Det er ikke muligt for os, men vi må tro på, at al den kærlighed, vi har fået givet af Gud, bliver så meget større, hvis vi formår at give den videre til de mennesker, der er omkring os.

Så et opnåeligt nytårsforsæt kunne være at flytte fokus – se, gøre og være lidt mere for andre, hvilket på næsten magisk vis automatisk vil smitte af på én selv.

Lene Hansen, hjemmevejleder på Solglimt

Kategorier Kirkenyt